Gizlilik Sözleşmesi

Kişisel Verilerinizin korunması ve gizliliğinin sağlanması konusunda son derece kararlı ve duyarlıyız. İşbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni topladığımız Kişisel Verilerin neler olduğuna, bunları hangi amaçla kullandığımıza ve nasıl işlediğimize ilişkin bilgileri ihtiva eder. Kişisel Verilerinizin gizliliğini sağlayacağımızı ve Kişisel Verilerinizin toplanılması, kullanılması, saklanması, açıklanması, aktarılması, güvenliği ve erişimine ilişkin politika ve uygulamalarımızı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun ve ilgili mevzuat tarafından çizilen sınırlar çerçevesinde gerçekleştireceğimizi beyan ederiz. İşbu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun doğrultusunda perakende hizmetinin yürütülmesi amacıyla SB Çiçekçilik Tasarım Org. Paz. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından hazırlanmıştır.

1 İşbu Aydınlatma Metni’nin son güncellenme tarihi Yürürlük Tarihi’dir. İşbu Aydınlatma Metni kapsamında, içerik aksini gerektirmedikçe, aşağıda listelenen kelime ve ifadeler aşağıda belirtilen anlamı taşıyacaktır: “Veri Tabanı” müşterilerimizin Kişisel Verisinin bulunduğu veri tabanını “Yürürlük Tarihi” 10.08.2021 tarihidir. “Müşteri Hizmetleri” hattı numaralarımız web sitemizde yer alan “Bağlı Ortaklıklar” SB Çiçekçilik Tasarım Org. Paz. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. altında faaliyet gösteren Perakende Satış ve Hizmet sunan tüm perakende ve üretim bölümleri ifade eder. “Mağazalar” SB Çiçekçilik Tasarım Org. Paz. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından (online veya offline) idare edilen mağazaları ifade eder. “KVKK” 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ifade eder. “Kişisel veri” KVKK kapsamında düzenlenen veri kapsamını ifade eder. “Web sitesi” www.cicekisleri.com adresinden hizmet vermektedir.

1.9.“Kayıtlı Müşteri” Web sitemiz aracılığıyla kayıtlı hesabı olan müşteriyi ifade eder.

1.10.“Perakende Satış ve Hizmet” aşağıdakilerden herhangi biri ile ilgili olarak malların satışını veya hizmeti (fiziksel veya çevrimiçi kanallar aracılığıyla) ifade eder: ev ürünleri, genel mallar, yaşam tarzı, mobilya, ev aksesuarları, tablolar, ev dekorasyon objeleri, el yapımı objeler, masa, sandalye,sehpa, koltuk,puf,ayna vb. ev eşyaları, seramik mutfak eşyaları, ahşap ev eşyaları, yastıklar,ev tekstili ürünleri.

1.11. K i ş isel Veri: Neyi Neden İş liyoruz?

3 Kayıtlı Müşterimiz olabilmeniz, ürün ve hizmetlerimizden yararlanabilmeniz için tarafımıza kayıt sırasında gerekli Kişisel Verileri sağlamanız gerekmektedir. Sizin için ilgi çekici olabileceğini düşündüğümüz, size özel olarak hazırlanan hizmet ve ürünlerden faydalanabilmeniz için başka bazı bilgilere de ihtiyacımız olabilir. Toplayabileceğimiz Kişisel Veriler adınızı, soyadınızı, adresinizi, e-posta adresinizi, telefon numaranızı, doğum tarihinizi, cinsiyetinizi, yaşınızı, alışveriş alışkanlıklarınızı ve hobilerinizi içerebilir. Toplanan kişisel verileriniz, KVKK’nın 5 ve 6 maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak, aşağıda detayları ile belirtilmiş amaçlar kapsamında işlenebilir. 4 Veritabanında yer alan Kişisel Verilerinizi her durumda KVKK kapsamında ve burada belirtilen amaçlar doğrultusunda toplama, saklama, işleme ve/veya işleme hakkına sahip olacağız. Tam ve doğru Kişisel Veri saplama konusunda istekli değilseniz, ürün ve hizmetlerimizi size sağlayamayabilir veya sunmaya devam edemeyebiliriz. Kişisel Verilerinizin İşlenme amacı5 Bize sağladığınız ve web sitemizin ve Mobil uygulamamamızın kullanımı ile alakalı ve gerekli Kişisel verileriniz, KVKK’nın 5 ve 6 maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak, aşağıda belirtilen amaçlarla işlenebilecektir:

1.1. Müşteri Kaydı başvurunuzun yapılması;

1.2. Ürün ve hizmetlerimizin sağlanması;

1.3. Web sitesi yönetimi, idaresi ve bakımı yapılması;

1.4. Siparişlerinizin tamamlanması, ödeme durumu ve detaylarınızın doğrulanması;

1.5. Kampanya, promosyon, indirim, teklif, etkinlikler, çekilişler, yarışmalar ve fırsat faaliyetlerinin bilgilendirilmesi;

1.6. Kampanya, promosyon, indirim, teklif, etkinlikler, çekilişler, yarışmalar ve fırsat faaliyetlerinin yapılması ve sizlerin tüm bu imkanlardan faydalanabilmesi;

1.7. SB Çiçekçilik Tasarım Org. Paz. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin beğeni ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek hizmetinize sunulabilmesi, bunlarla ilgili talep ve şikayetlerin takibi,

1.8. Şirketimiz tarafından sizlere sunulan ürün ve hizmetlerin temin edilebilmesi, geliştirilmesi ve bunlardan faydalanabilmeniz için istatistiksel değerlendirmeler (verimlilik, yerindelik analizleri dahil) yapılması, pazar araştırmaları çalışmalarının yapılması,

1.9. Kullanıcı ilişkileri yönetimi, kullanıcı memnuniyeti anketleri faaliyetlerinin düzenlenmesi ve yapılması ve bu kapsamda iletişim stratejileri geliştirilmesi,

1.10. Kurumsal iletişim faaliyetleri yapılması,

1.11. Sizlerin ve kişisel verilerinizin hukuki, ticari ve teknik güvenliğinin temini için gerekli alt yapının oluşturulması, iş planları ve operasyonların oluşturulması,

1.12. İş ortakları ve tedarikçilerle performans değerlendirme süreçleri ve bu süreçlerin organize edilmesi, hukuki uyum süreci,

6 Rızanız olması durumunda veya itiraz etmemeniz halinizde Kişisel Verilerinizi SB Çiçekçilik Tasarım Org. Paz. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. altında faaliyet gösteren Çiçek İşleri ve Collective tarafından sunulan promosyon ve tekliflerin sizlere (posta, e-posta, telefon, SMS veya başka iletişim araçları ile) iletilmesi için kullanılacaktır.

7 Toplanan kişisel verileriniz; 5 Maddede detayları verilen ve KVKK’nın 5 ve 6 maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak, Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi, Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, ilgili kişilerin ve kişisel verilen hukuki, ticari ve teknik güvenliğinin teminin sağlanması, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişilerin en yüksek faydayı elde edebilmesi amaçlarıyla bağlı veya iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlara ve özel kişilere,

KVKK’nın 8 ve 9 maddelerinde belirtilen kişisel veri aktarımı şartları çerçevesinde aktarılabilecektir. Toplanan Tarama Bilgileri (Cookies) 8 İnternet sitemizde kullanıcı deneyimini artırmak için çerez (cookie) kullanıyoruz.

9 Çerezler ve benzer teknolojiler, internet sitesini ziyaretiniz esnasında sizin hakkınızda bilgi edinmemizi sağlar. Çerez, bir internet sitesinin kullanıcısının bilgisayarı veya cep telefonu tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır ve sizin daha önce internet sitemizi ziyaret edip etmediğinizi fark etmemizi sağlar. Çerezleri, web sitemizi kullanırken, web sitemizi kullanımınızı, aktivitelerinizi, tarama ve alışveriş alışkanlıklarınızın inceleyerek, web sitesi tecrübenizi kişiselleştirerek web sitemizi kullanımınızı kolaylaştırmak ve sizlere en iyi tecrübeyi yaşatabilmek için kullanıyoruz. Websitemizi ziyaret ettiğinizde aşağıda belirtilen veriler toplanmaktadır: Kullandığınız tarayıcıya ilişkin bilgiler

-
Kullandığınız işletim sistemine ait bilgiler

-

Kullandığınız cihaza ait bilgiler

-

Cinsiyet

-

Yaş aralığı

-

www.cicekisleri.com adresine hangi site üzerinden tıklanarak gelindiği

-

Site içi müşteri davranışları

-

Görüntülediğiniz websitelerinin ayrıntıları

-

IP adresiniz

-

Lokasyon bilgileri

-

Görüntülediğiniz, tıkladığınız bağlantılar (hyperlinks)

-

Websitemizi görüntülemeden önce ziyaret ettiğiniz siteler.11 Tarayıcınızdan çerezleri tamamen veya kısmi olarak her zaman engelleyebilirsiniz. Microsoft İnternet Explorer tarayıcısından “Araçlar/İnternet Seçenekleri” içerisinden “Gizlilik Ayarları” alt başlığından “Çerezleri Sil” sekmesini seçerek bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak, internet sitesinin tüm ayarlarını kullanmanıza engel yaratabilmektedir. Ayrıca, kullanmakta olduğunuz tarayıcının menü kısmından yardım sekmesine tıklayarak veya www.allaboutcookies.org adresini ziyaret ederek çerez engelleme konusunda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

K i ş isel Veri Sahibinin Haklar ı

12 Kişisel veri sahibi olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Gizlilik ve Aydınlatma Metninde aşağıda belirtilen iletişim kanallarıyla Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebinizin niteliğine göre tarafınıza en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak geri dönüş sağlayacaktır. Ancak, 10 Mart 2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 6.maddesi uyarınca işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma kurulunca belirlenen ücret alınacaktır. KVKK madde 11 kapsamında kişisel veri sahipleri;

1.1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

1.2. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

1.3. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

1.4. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

1.5. KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

1.6. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

1.7. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

13 KVKK madde 13/1 uyarınca, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Şirketimize daha önce bildirdiğiniz ve Şirketimizin sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak veya başvuru amacına yönelik geliştirilmiş bir yazılım suretiyle veya Müşteri Hizmetleri kanalıyla Şirketimize iletebilirsiniz. Bu çerçevede Şirketimize KVKK’nın 11 maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda başvurunuzu iletebileceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır.

14 Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVKK madde 11’de belirtilen haklardan kullanmayıtalep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızla birlikte talebinizi;

[email protected] adresine mail yoluyla gönderebilir, formun imzalı bir örneğini Caferağa mah. Moda cad. 44 Kadıköy/İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya yukarıda belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz.

15 K i ş isel Verilerinizin Korunmas ı

15 Bize sağlamış olduğunuz Kişisel verilerinizi kanuna aykırı yok etme, kaybetme, değiştirme, ifşa ve işlemelerden korumak için makul fiziksel ve teknik tedbirleri SB Çiçekçilik Tasarım Org. Paz. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. almış olmakla birlikte, hiçbir web sitesinin, internet iletiminin, bilgisayar sisteminin veya kablosuz bağlantının tamamen güvenli olmadığının tarafınızca bilinmesi ve Web Sitesi kullanımının bu bilinçle gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

16 Websitemizde üçüncü kişilere ait websitelerine ilişkin bağlantılar içerebilir. Üçüncü kişilere ait bu websitelerini ve websitelerinde yer alan hiçbir içeriğin kontrolümüzde olmadığını belirtmek isteriz. Tedbirli olmalı ve ziyaret ettiğiniz sitelerin de gizlilik ve aydınlatma metinlerini kontrol etmenizi rica ederiz.

Veri Sorumlusunun Kiml i ğ i

17 KVK Kanunu’na göre, “Veri Sorumlusu”

kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade ettiğinden, KVK Kanunu uyarınca Muhatap “Veri Sorumlusu” olan Sedat

Türk kurumsal kimlik bilgileri şu şekildedir:

Vergi Dairesi

:Kadıköy

Vergi Numarası

:7570409086

Adresi

: Caferağa mah. Moda cad. 44 Kadıköy/İstanbul

Telefon Numarası : 0216 3362122

İnternet Sitesi

: www.cicekisleri.com

E-posta Adresi

: [email protected]

D i ğ er H ü k ü mler

İşbu Gizlilik ve Aydınlatma Metninde yer alan hiçbir ifade KVKK tarafından güvence altına alınan haklarınızı sınırlayamaz. İşbu Gizlilik ve Aydınlatma Metni Türk Hukukuna tabidir ve bu doğrultuda yorumlanacaktır.

İşbu Gizlilik ve Aydınlatma Metni’ni Web sitemizde güncel versiyonunu yayınlayarak zaman zaman değiştirebiliriz.